Bethesda Erklæring om fri adgang udgivelser

Original: http://legacy.earlham.edu/~peters/fos/bethesda.htm

Indhold
   Sammenfatning 11. april møde
         Definition af åben adgang publikation
         Opgørelse af institutionerne og finansieringsagenturer arbejdsgruppe
         Opgørelse af den Biblioteker & Udgivere arbejdsgruppe
         Opgørelse af forskere og videnskabelige selskaber arbejdsgruppe
         Liste over deltagere

     Resumé af April 11, 2003, Møde om fri adgang udgivelser

De følgende udsagn principielle blev udarbejdet i løbet af en dag møde den 11. april 2003 på hovedkvarteret for Howard Hughes Medical Institute i Chevy Chase, Maryland. Formålet med dette dokument er at stimulere diskussion i biomedicinsk forskning samfund på hvordan vi kommer videre, så hurtigt som muligt, at den udbredte mål at levere åben adgang til den primære videnskabelige litteratur. Vores mål var at blive enige om væsentlige, konkrete skridt, at alle relevante parter -Den organisationer, som fremmer og støtter videnskabelig forskning, forskerne, der genererer de forskningsresultater, de udgivere, der fremmer peer-review og distribution af resultaterne af forskningen, og forskere, bibliotekarer og andre, der er afhængige af adgang til denne viden-kan tage for at fremme en hurtig og effektiv overgang til Open Access-publicering.

En liste over deltagere er givet efter erklæringer fra princip; de deltog som enkeltpersoner og ikke nødvendigvis som repræsentanter for deres institutioner. Således er denne erklæring, samtidig afspejler konsensus gruppe, bør ikke fortolkes som bærer uforbeholden godkendelse af hver enkelt deltager eller en position af deres institutioner.

Vores hensigt er at genindkalde en udvidet gruppe i et par måneder til at udarbejde et endeligt sæt principper, som vi vil søge formelt har bekræftet den ved at finansiere agenturer, videnskabelige selskaber, forlæggere, bibliotekarer, forskningsinstitutioner og individuelle forskere som den accepterede standard for offentliggørelse af peer-reviewed rapporter om original forskning i de biomedicinske videnskaber.

Dokumentet er opdelt i fire sektioner: Den første er en arbejdsgruppe definition af åben adgang publikation. Dette er efterfulgt af rapporterne fra tre arbejdsgrupper.

  Fastlæggelseaf fri adgang Offentliggørelse

En fri adgang Offentliggørelse [1], er en, der opfylder følgende to betingelser:

Forfatteren (erne) og rettighedshaver (e) tilskud (s) til alle brugere en fri, uigenkaldelig, verdensomspændende, tidsubegrænset ret til adgang til og en licens til at kopiere, anvende, distribuere, overføre og vise arbejdet offentligt og gøre og distribuere afledte værker, i ethvert digitalt medium til enhver ansvarlig formål i henhold til en korrekt kildeangivelse [2], samt ret til at foretage et lille antal trykte eksemplarer til eget brug.

En fuldstændig version af arbejdet og alt supplerende materiale, herunder en kopi af tilladelsen som anført ovenfor, i et egnet elektronisk standardformat deponeres straks ved første bekendtgørelse i mindst ét arkiv på nettet, der understøttes af en akademisk institution, videnskabelig samfund, statsligt organ eller en anden veletableret organisation, der har til formål at muliggøre åben adgang, ubegrænset distribution, interoperabilitet og langsigtet arkivering (for de biomedicinske videnskaber, PubMed Central er sådan et opbevaringssted).

Bemærkninger:

1. Åben adgang er en egenskab af enkelte værker, ikke nødvendigvis tidsskrifter eller forlag.

2. EF-standarder, snarere end lov om ophavsret, vil fortsætte med at give mekanisme til håndhævelse af korrekt tilskrivning og ansvarlig brug af det offentliggjorte arbejde, som de gør nu.

     Opgørelse af institutionerne og finansieringsorganer arbejdsgruppen

Vore organisationer sponsorere og pleje videnskabelig forskning for at fremme oprettelsen og udbredelsen af ​​nye ideer og viden til den offentlige ydelse. Vi anerkender, at offentliggørelse af resultaterne er en væsentlig del af den videnskabelige forskning og omkostningerne ved offentliggørelse er en del af omkostningerne ved at drive forskning. Vi forventer allerede, at vores fakultet og støttemodtagere dele deres ideer og opdagelser ved offentliggørelse. Denne mission er kun halvt færdig, hvis arbejdet ikke er så bredt tilgængelig, og som nyttige for samfundet som muligt. Internettet har fundamentalt ændret de praktiske og økonomiske realiteter i distribuere offentliggjort videnskabelig viden og gør det muligt væsentligt øget adgang.

For at realisere fordelene ved denne ændring kræver en tilsvarende fundamental ændring i vores politikker vedrørende offentliggørelse af vores støttemodtagere og fakultet:

Vi opfordrer vores fakultet / støttemodtagere til at offentliggøre deres arbejde i overensstemmelse med principperne i den åbne adgang model, for at maksimere adgangen til og gavn for videnskabsmænd, forskere og offentligheden i hele verden.

Vi er klar over, at overgangen til åbne og fri adgang, men sandsynligvis faldende samlede omkostninger, kan fortrænge nogle omkostninger for den enkelte forsker gennem side afgifter eller til udgivere gennem nedsat omsætning, og vi forpligter os til at hjælpe med at afholde disse omkostninger. Til dette formål, vi er enige om at hjælpe med at finansiere de nødvendige udgifter for offentliggørelse under åben adgang model for de enkelte artikler i peer-reviewede tidsskrifter (med forbehold for rimelige grænser baseret på markedsbetingelser, og tjenesteydelser).

Vi bekræfter princippet om, at kun den reelle betydning af det arbejde, og ikke titlen på det tidsskrift, hvor en kandidat arbejde er offentliggjort, vil blive behandlet i aftaler, kampagner, fortjeneste priser eller tilskud.

Vi vil betragte et referat af åben adgang publikation som bevis for service til samfundet, i vurderingen af ansøgninger om fakultetets udnævnelser, forfremmelser og tilskud.

Vi vedtager disse politikker i forventning om, at udgiverne af videnskabelige værker deler vores ønske om at maksimere den offentlige gavn af videnskabelig viden og vil se disse nye politikker, som de er beregnet til -en mulighed for at arbejde sammen til gavn for det videnskabelige samfund og offentligheden.

     Opgørelse af den Biblioteker & Publishers arbejdsgruppe

Vi tror på, at åben adgang vil være et væsentligt element i videnskabelig publicering i fremtiden, og som fungerer rapportering af resultaterne af den nuværende videnskabelige forskning bør være så åbent tilgængelig og frit anvendelige som muligt. Biblioteker og forlag bør gøre alt for at fremskynde denne overgang på en måde, der ikke forstyrrer den velordnet formidling af videnskabelige oplysninger.

     Biblioteker foreslår, at:

Udvikle og støttemekanismer for at gøre overgangen til Open Access-publicering og at give eksempler på disse mekanismer for samfundet.

I vores uddannelse og opsøgende aktiviteter, give høj prioritet til at undervise vores brugere om fordelene ved åben adgang udgivelse og open access tidsskrifter.

Liste over og fremhæve open access tidsskrifter i vores kataloger og andre relevante databaser.

Tidsskriftsforlag foreslår, at:

Forpligte sig til at skabe en åben adgang mulighed for enhver forskning artikel offentliggjort i et af de tidsskrifter, de udgiver.

Erklær en specifik tidsplan for overgang af tidsskrifter til Open Access-modeller.

Arbejde med andre udgivere af Open Access værker og andre interesserede parter til at udvikle værktøjer til forfattere og udgivere for at lette offentliggørelsen af ​​manuskripter i standard elektroniske formater egnet til arkivering og effektiv søgning.

Sørg for, at open access-modeller, der kræver forfatter gebyrer lavere barrierer for forskere på demonstreret økonomiske ulemper, især fra udviklingslandene.

Opgørelse af forskere og videnskabelige selskaber arbejdsgruppe

Videnskabelig forskning er en indbyrdes afhængig proces, hvor hvert eksperiment er informeret af andres resultater. De forskere, som udfører forskning, og de faglige sammenslutninger, der repræsenterer dem har en stor interesse i at sikre, at forskningsresultater formidles så straks, bredt og effektivt som muligt. Elektronisk offentliggørelse af forskningsresultater giver mulighed for og pligt til at dele forskningsresultater, ideer og opdagelser frit med det videnskabelige samfund og offentligheden.

     Derfor:

Vi støtter principperne i den åbne adgang modellen.

Vi erkender, at udgivelse er en grundlæggende del af forskningsprocessen, og udgifterne til offentliggørelse er en grundlæggende omkostningerne ved at drive forskning.

Videnskabelige selskaber er enige om at bekræfte deres stærke støtte til den åbne adgang model og deres engagement i sidste ende at opnå åben adgang for alle de værker, de udgiver. De vil dele oplysninger om de skridt, de tager for at opnå åben adgang med det samfund, de tjener, og med andre, som kan drage fordel af deres erfaringer.

Videnskabsfolk er enige om at manifestere deres støtte til åben adgang ved selektivt at offentliggøre i, gennemgå efter og redigering for open access-tidsskrifter og tidsskrifter, der reelt gør overgangen til Open Access.

Videnskabsfolk er enige om at anbefale ændringer i fremme og uopsigelighed evaluering for at anerkende EU-bidrag på åben adgang udgivelse og til at anerkende den iboende værdi af enkelte artikler uden hensyntagen til titlerne på de tidsskrifter, som de forekommer.

Videnskabsfolk og samfund er enige om, at uddannelse er en uundværlig del af at opnå åben adgang, og forpligte sig til at uddanne deres kolleger, medlemmer og offentligheden om betydningen af ​​en åben adgang, og hvorfor de støtter det.

Liste over deltagere

    Dr. Patrick O. Brown
     Howard Hughes Medical Institute
     Stanford University School of Medicine, og
     Public Library of Science

     Ms Diane Cabell
     Underdirektør
     Den Berkman Center for Internet & Society
       på Harvard Law School

     Dr. Aravinda Chakravarti
     Direktør, McKusickNathans Institut
       Genetisk medicin ved Johns Hopkins
       Universitet, og
     Redaktør, Genome Research

     Dr. Barbara Cohen
     Senior Editor
     Public Library of Science

     Dr. Tony Delamothe
     BMJ Publishing Group
     Storbritannien

     Dr. Michael Eisen
     Lawrence Berkeley National Lab
     University of California Berkeley, og
     Public Library of Science

     Dr. Les Grivell
     programleder
     Europæiske Molekylærbiologiske Organisation
     Tyskland

     Prof. Jean-Claude Guédon
     Professor i litteraturhistorie,
     University of Montreal, og
     Medlem af sub-Board,
       Open Society Institute

     Dr. R. Scott Hawley
     Genetik Society of America

     Richard K. Johnson
     Enterprise direktør
     SPARC (videnskabelig publicering og Akademisk
       Ressourcer Koalition)

     Dr. Marc W. Kirschner
     Harvard Medical School

     Dr. David Lipman
     Direktør, NCBI
     National Library of Medicine
     National Institutes of Health
    

     Arnold P. Lutzker
     Lutzker & Lutzker, LLP
     Udenfor advokat Open Society Institute

     Ms Elizabeth Marincola
     administrerende direktør
     American Society for Cell Biology

     Dr. Richard J. Roberts
     New England Biolabs

     Dr. Gerald M. Rubin
     Vice President og direktør Janelia Farm
       forskning Campus
     Howard Hughes Medical Institute

     Prof. Robert Schloegl
     Stol, Task Force om elektronisk publicering
     MaxPlanckGesellschaft, Tyskland

     Dr. Vivian Siegel
     ansvarshavende redaktør
     Public Library of Science

     Dr. Anthony D. So
     Sundhed Equity Division
     Rockefeller Foundation

     Dr. Peter Suber
     Professor i Filosofi, Earlham College
     fri adgang Project Director, Public Knowledge
     Seniorforsker, SPARC

     Dr. Harold E. Varmus
     Formand, Memorial SloanKettering Cancer Center
     Stol, bestyrelse, Public Library of Science

     Mr. Jan Velterop
     Forlag
     BioMed Central
     Storbritannien

     Dr. Mark J. Walport
     direktøren fastlægge
     Wellcome Trust
     Storbritannien

     Ms Linda Watson
     direktør
     Claude Moore Health Sciences Library
     University of Virginia Health System

Jeg er ikke en officiel talsmand for dette udsagn, bare en deltager i konferencen, der udarbejdede det (og maker af denne HTML-version). Men jeg har aftalt at indsamle kommentarer på det, og sammenholde dem for deltagerne i opfølgningsmøde. Hvis du har kommentarer, så send dem til mig [email protected]. Medmindre du fortæller mig ellers, vil jeg antage, at du giver dit samtykke til at lade mig skrive dine kommentarer til den ene eller anden diskussion liste offentligheden. Tak, Peter Suber.