En kort introduktion til generativ antropologi

Original: http://www.anthropoetics.ucla.edu/gaintro.htm

Un peu d’Histoire
Selv om udtrykket Generative Antropologi stammer fra udgivelsen af ​​The End of Kultur i 1985 blev GA født i 1978, da jeg var så heldig at være René Girard kollega for et semester på Johns Hopkins University. Den opfattelse af originary begivenhed, som først blev fastslået i The Origin of Language (1981), var mit forsøg på at kombinere Girard forestilling om dannelsen af ​​det menneskelige fra intensivering af mimetikummet med min egen forestilling om, at den deklarative sætning stammer fra en mere primitiv form jeg kaldte ostentativ (fx “Fire!” “Mand over bord!”). Jeg således omformulerede Girard scene af mimetisk krise, hvor syndebukken blev omdannet til et fred-bringe guddommelighed, som skueplads for tilblivelsen af ​​sproget, til en scene, jeg hypotese være unik for vores arter.

I mit arbejde siden da, har jeg forsøgt ikke blot at forfine formuleringen af ​​den originary hypotese, men at udvide modellen til de andre centrale manifestationer af det menneskelige: begær, det æstetiske, det religiøse. Efter at have slået væk fra Girard kategorier af syndebukke og vold, markerer mit seneste arbejde en tilbagevenden til Girard, der giver ny vægt på sparagmos eller ødelæggelse af offeret som en væsentlig del af den originary scene, og frem for alt en radikal omformulering af hypotese i form af mimetiske trekant defineret i Girard Mensonge romantique.

Siden 1987 har jeg undervist en årlig eller halvårlig seminar i GA på UCLA, og i 1990, UCLA departementet Fransk holdt et første GA kollokvium, hvor flere studerende fra seminaret deltog, sammen med kolleger fra andre universiteter. I 1994 som et resultat af aktiviteterne i GA seminar alumni (og kollokvium deltagere) Tom Bertonneau og Matt Schneider, MLA afholdt et ekstraordinært møde på sit årlige møde i San Diego på GA og Anthropoetics.

Udfordringen er nu at anvende den hypotetiske originary model GA til den konkrete historiske data af menneskelig kultur i bredeste forstand. Denne aktivitet er nu i sin begyndende stadier. Vi stoler på, at oprettelsen af ​​GAlist og vores on-line tidsskrift Anthropoetics vil gøre magt originary tænkning til rådighed for humanister og samfundsforskere overalt.
Grundlæggende begreber i generativ Antropologi
Den menneskelige kan mest enkelt defineres af mimetiske princip: at menneskehandel, i modsætning til alle andre skabninger, mimetiske rivalisering inden for arten udgør en større fare for dens overlevelse end de ydre kræfter i naturen. Sprog, ligesom de øvrige elementer i den menneskelige kultur, kan ikke forstås som en uundgåelig produkt af evolution; Det fremgik kun fordi førmenneskelige former for interaktion ikke var tilstrækkelige til at forhindre den spirende arter fra at ødelægge sig selv.

Menneskeheden er i Aristoteles ‘ord, det dyr, der besidder de logoer. Frembringelsen af ​​sproglige betydningsdannelse fra appetitive relationer, eller, med andre vilkår, generering af (lodret) transcendens fra (horisontal) immanens, er en variation af den trekant af mimetiske begær. Normalt vi efterligne hinandens appetitive virker ved at udføre den samme handling, men på et andet objekt; du plukker et æble, jeg ser dig, og hente min egen æble. Men som et resultat af en intensivering af mimetiske spænding, der kommer et tidspunkt, hvor din gestus og mine konvergere på det samme objekt. På dette tidspunkt bliver mimesis blokeret; den appropriative gestus afbrydes. Den eneste løsning er at omlægge fra det menneskelige skuespiller til genstand for handling. Selv om dette nu-unikke genstand for begær ikke selv kan reproduceres, kan det være repræsenteret af en let reproducerbar tegn på menneskelige sprog. Den mislykkede gestus bevilling bliver originary ostentativ tegn.
1. Den originary begivenhed
Ifølge originary hypotese, den første forekomst af sproget var i originary begivenhed eller scene af sprog. Fødslen af ​​repræsentation i mimetiske trekant indebærer en ny form for bevidsthed. Ikke alene er mimesis af den menneskelige andre ikke væsentligt bevidst, i det væsentlige udelukker sprog. (Spillet af Simon Says udnytter det faktum, at sproget forstyrrer snarere end hjælpemidler efterligning.) I modsætning, i tilfælde af mimesis af objektet, eller repræsentation, min skilt efterligner ikke objektets handlinger, men dens formelle afslutning, som jeg skal være opmærksomme på en ny måde.

Men selvom den mimetiske trekant indeholder alle de elementer, der er nødvendige for fremkomsten af tegnet som opløsningen af ​​det mimetiske paradoks, sprog som fundamentet for det menneskelige samfund kan kun være opstået i en kollektiv begivenhed, hvor mangfoldigheden af deltagerne ganger mimetiske spænding . Den ønskede af alle medlemmer af gruppen objektet bliver centrum for en cirkel omgivet af perifere individer medierer hinandens begær. Den mislykkede gestus af bevilling sker som løsningen på en originary mimetisk krise, hvor gruppens eksistens er truet af den potentielle vold mimetiske rivalisering over objektet. Animal hierarki, der tidligere forhindrede generel konflikt ved at begrænse rivalisering til en-til-en relationer bryder i intensiteten af ​​denne krise. Emissionen af ​​det første tegn er den originary begivenhed, der grundlægger det menneskelige fællesskab.
2. originary Analyse
Antropologi baseret på originary hypotese skal placere de væsentligste kategorier af det menneskelige: sprog, lyst (i modsætning til blot appetit), det æstetiske, det hellige og det religiøse, økonomiske / politiske etc., som øjeblikke af originary scene . Alt afgørende for den menneskelige må komme i eksistens inden for denne scene, da ellers menneske ville bestå uden. Driften af ​​placere de grundlæggende kategorier af mennesket inden for originary scene kaldes originary analyse. Den sproglige, det hellige og det æstetiske er de tre grundlæggende former for menneskelig interaktion, og det meste af mit arbejde i Georgien har været afsat til deres udredning: sproglig i sprogets oprindelse, den hellige / religiøse i videnskab og tro, og det æstetiske i The End for Kultur og den anden del af originary tænkning. GA giver os mulighed for at behandle disse tilsyneladende forskellige kategorier som øjeblikke af en enkelt, påholdende model.
3. originary Kærlighed og vrede
I modsætning til Girard model, som gør vold det primære element af menneskelig analogi til GA, mennesket begynder med afkald, eller mere præcist, at udsættelse for vold. En anden Derridean sigt différance, pænt udtrykker forholdet mellem udsættelse for vold og differentieringen af ​​det centrale objekt fra mennesker på periferien. Som genstand for menneskelige ønske hvis konflikt-afværge utilgængelighed menneskelige lyster tillader fødslen af ​​det menneskelige fællesskab, den centrale væsen er genstand for, hvad vi kan kalde originary kærlighed. Men i sin afvisning af sig selv til den ønsker emnet, den centrale væsen er også genstand for originary vrede. Denne kærlighed og vrede føre os at tillægge objektet magt selv-tilbagetrækning, der er i antropologiske termer resultanten af ​​de ønsker af det menneskelige samfund, der omgiver den.

4. Begær

Ønsket om ikke blot appetit, er det essentielle menneskelige forhold med verden. Den originary model ønske, gives i forholdet mellem de menneskelige forsøgspersoner på periferien af ​​cirklen og hellige objekt i midten. I ønsker fantasi af deltagerne, er den mislykkede gestus bevilling forlænget mod objektet. Således originary genstand for menneskelige ønske er den unikke formål signficance, centrum af cirklen. Universalitet tegnet udvider Girard teori om mimetisk eller medieret begær over rivaliseringen mellem to emner til et enkelt objekt; menneskelige ønske sidestiller sit formål at hellige centralitet. Kilden til væsen, der er genstand for medieret begær finder i den anden er den originary centrum; alt begær er ønske om at deltage i det centrale væsen. Det generelle princip, som vi bør analysere specifikke tilfælde af ønske er, at hos mennesker, i overensstemmelse med den mimetiske princip, mimetikummet tager prioritet over appetitive.
5. Betyder: Sprog
Den minimale system repræsentation er, at indviet af originary afbrudt gestus. Den sproglige tegn er karakteriseret ved en maksimal lethed produktion og reproduktion, i modsætning til den ekstreme vanskeligheder med at gengive den centrale genstand for begær. Materialet virkelighed sprog som performance lægger det til scenekunst, som uddyber forskellige aspekter af denne væsentlighed: musik, der af rytme og lyd; dans, nemlig legemlig bevægelse; og poesi, som opererer på væsentligheden af ordene selv. Men for sproget selv, væsentlighed blot er et element til minimalize. Hvorfra Saussures doktrin, at det i sin essens, sprog er kun et system af forskelle.

GA væsentligste bidrag på det sproglige område er dens insisteren på originarity af ostentativ form hvorfra imperativ og derefter erklærende udledes. Metafysik, den intellektuelle holdning vestlig filosofi, er bedst defineret ved sin ureflekteret forudsætning, at den deklarative sætning eller forslag er den grundlæggende form for sprog.
6. The Sacred: Religion
På grund af sin insisteren på originary centralitet, GA har en særlig affinitet med religiøse opfattelser af menneske. For troende allerede forud og skabte mennesket Gud; til ikke-troende, at forholdet er nøjagtig omvendt. Men da den utilgængelige centrale objekt er den første forekomst af det hellige – så at den første sproglige tegn kan kaldes navnet-af-Gud – menneskeheden og Gud kan siges at være kommet til eksistens på samme tidspunkt. Udsættelsen af en beslutning med hensyn til denne prioritet giver GA at assimilere den kognitive værdi af religiøse opfattelser af mennesket inden for den antropologiske domæne. Religiøse doktrin bliver ubrugelig til videnskaben, når det forlader det menneskelige sfære for den naturlige verden; teologi er god antropologi, men dårlig kosmologi.
7. det æstetiske: Kunst
Tegnet repræsenterer den centrale objekt; men i den enkeltes fantasi eller intern scene af repræsentation, vises objektet i sig selv, uafhængigt af mægling af tegnet. Derfor emne svinger mellem kontemplation af tegnet som en betegnelse for objektet og kontemplation af objektet der er udpeget af det pågældende tegn vi kalder denne svingning den æstetiske effekt. Det udgør en direkte oplevelse af mimetiske paradoks, for til stadighed fornys generation af den lodrette sign-forhold fra den vandrette bevægelse af begær.

Tilskueren glemmer mægling af tegnet i den imaginære kontemplation af objektet som potentielt tilgængelige, men han skal vende tilbage til denne mægling for hans fantasi at være i stand til at opfatte objektet overhovedet. Betragtningen af ​​objektet i sig selv frembringer vrede på objektet tilsyneladende indeholdelse af sig selv; men denne vrede renses (at oversætte Aristoteles ‘sigt katarsis) om fornyelse af den formelle formidling af tegnet; beskueren kan ikke opleve den manglende adgang til objektet blot som selvstændig afslag inden for “horisontal” verden af begær for sin tilstedeværelse afhænger af “vertikale” verden af tegnet så godt. Tilskueren adskillelse fra den æstetiske repræsentation opleves som en formel barriere eller ramme, der omgiver det, uafhængigt af virkeligheden af ​​utilgængelige centrale figur, der er nødvendig for at det hellige. Kunst er mere “bærbar” end religion, fordi oplevelsen af ​​den æstetiske effekt ikke afhænger, som gør det af religiøs tro, på en historisk hukommelse af scenen ægthed. Med hensyn til kunstens rensning af vrede, kan vi skelne mellem folkelig kunst, hvis repræsentationer opfylder vrede (eller mere præcist, bevirke en utopisk forsoning mellem kærlighed og vrede), og høj kunst, hvor repræsentationen selv afspejler en ironisk mise en abimé den paradoksale karakter af æstetisk oplevelse.
8. Økonomi og Politik
De væsentligste konsekvenser af den originary hypotese på området for social organisation er forskellene mellem moral og etik og mellem den centrale kulturelle og de ​​excentriske økonomiske sfærer den sociale orden.

Alle mennesker har det til fælles moralsk model udgøres af originary begivenhed. Den lighedsorienteret intuition udtrykt ved Uafhængighedserklæringen er “alle mennesker er skabt lige” er inspireret af symmetri deltagernes udveksling af sproglige tegn omkring den centrale objekt. Den universelle moralske model står i kontrast til de historisk specifikke etik givne sociale ordrer, hvis uforudsete afspejler forpligtelsen til at beskæftige sig med udveksling af (knappe) ting i modsætning til (uendeligt reproducerbare) tegn. Økonomisk aktivitet, produktion af genstande af potentiel praktisk værdi, finder sted væk fra den rituelle centrum af samfundet; tilbagelevering af disse objekter til Center for kommunale evaluering er den originary model af markedet.

Den originary fundament af etik i moral, som forstås inden den jødisk-kristne tradition, når sin højeste udvikling i Evangeliet utopi Guds rige, hvor den moralske modellen selv tjener som en etik. I det kristne Vesten, fremgår det frie marked som det historiske tilpasning af den moralske model for udveksling af ting; enkelte frit bringer sine varer til evaluering til markedet, hvor priserne fastsættes efter fælles overenskomst. Som et middel til at begrænse den generelle vrede, at resultaterne fra spændingen mellem ligestilling af moralsk og juridisk status og ulighed af økonomiske midler, det liberale demokratiske styreform supplerer det økonomiske marked med en politisk markedsplads, der bekræfter den moralske model ved at give den enkelte borger en “stemme” eller stemme i den politiske proces ved hjælp af hvilken der forhandles individuelle og gruppe nag.
9. Fremtiden for GA
Originary tænkning konfronterer den igangværende aktivitet af humaniora og humanvidenskaberne som et nyt paradigme. Den nytænkning af den samlede menneskelige institutioner på grundlag af den originary hypotese vil blive udført af dem er villige til at overvinde deres ubehag med en ny måde at tænke på af hensyn til den intellektuelle spænding det giver.

Jeg glæder mig over dine spørgsmål, kommentarer eller forslag vedrørende denne tekst.