10 til brug af en computeren mus

Original: http://ergo.human.cornell.edu/cumousetips.html

De følgende tips vil hjælpe dig med at undgå en mus-relaterede muskuloskeletale skader. De samme kropsholdning principper gælder for andre input-enheder (f.eks trackball, touchpad, pen, digitalisering pucken etc.). Postural variation er en nøglefaktor for god ergonomi. Prøv at regelmæssigt variere din arbejdsstilling, når du arbejder med en mus, og på denne måde vil du være med til at minimere risikoen for ergonomiske problemer. husk, den bedste ergonomiske mus er designet til at give dig mulighed for at variere din kropsholdning, mens du arbejder med musen.

Mus Grip – ikke kvæle din mus (det er allerede død)! Hold forsigtigt musen til at flytte den over en musemåtte.
Mus fra Elbow – ikke skate eller svirp musen med håndleddet. Gør kontrolleret musebevægelser ved hjælp af din albue som omdrejningspunkt og holde dit håndled lige og neutral.
Optimal Mus Positionslygter læne sig tilbage i stolen, slappe af dine arme og løft din musemåtte hånd op, drejelige ved albuen, indtil din hånd er lige over albuen niveau. Musen skal placeres et sted omkring dette punkt. ikke bruge en mus ved at strække til bordet eller ud til siden af ​​et tastatur. Med en flad mus platform, position denne 1-2 “over tastaturet og over det numeriske tastatur, hvis du er højrehåndet . Du nemt kan flytte det ud af vejen, hvis du har brug for at få adgang til disse nøgler med en nedadgående skrånende mus-platform, position så tæt på den side af tastaturet, så du kan bruge musen i en neutral håndled position. positioners justerbar mus platforme er kommercielt tilgængelige (fx Humanscale, Flexrest 3M etc.)
Beskyt dit håndled hvis man ser på anatomi af håndleddet er det buet bort fra enhver kontakt overflade (kan du nemt se dette ved at hvile din hånd / arm på en flad overflade – du vil se lys under håndleddet, og kan måske endda passere en tynd pen under dette). Underarmen er formet ønsket dette for håndleddet at forblive fri for fladetryk kontakt.
Undgå at begrænse cirkulation for maj mennesker der udsættes blodkar nær huden på håndleddet, som er der, hvor pulsen er ofte taget. Enhver pres i denne region vil forstyrre cirkulation i hånden, og dette vil øge risikoen for skader.
Brug ikke en håndledsstøtte forskning har vist, at ved hjælp af en håndledsstøtte fordobler trykket inde i karpaltunnel, fordi gulvet i tunnelen er en mere fleksibel ledbånd, der overfører eksterne trykændringer direkte ind i karpaltunnel (taget af tunnel er knogle, så trykket ikke bliver transmitteret på gennem hånden). Faktisk er en test for karpaltunnelsyndrom (CTS), kender som tinels blot indebærer at trykke på palmar overflade af håndleddet, hvilket er nok til at forårsage prikken og følelsesløshed i nogen udvikler CTS.
Undgå Begrænsning Arm Movement – med et blødt polstret håndledsstøtte, især en, der er afrundet, eller en blød stol arm hvile underarmen bliver “låst” i position, og det tilskynder folk til at gøre musebevægelser ved at bladre håndleddet, hvilket også øger intracarpal pres .
Hold musen Fri Moving Bunden af ​​håndfladen er den del af kroppen designet til at understøtte hånden, når de hviler på en overflade. For tastatur bruger en bred palme støtte. Men bruge musen er forskellig fra tastatur brug. Med et tastatur den bedste kropsholdning er for brugere at flyde deres hænder på tastaturet, når du skriver og derefter at hvile på håndfladen støtte microafbrydelser mellem skrive brister. Du kan bruge resten-breaking software (egBreak påmindelse osv) på at kortlægge og rådgive om musen brug. Med at holde musen dette ikke sker. En mus bliver brugt ved at flytte sin position over en overflade, og hvile normalt opstår, når musebevægelser stoppe, men med musen stadig holdes i hånden. Musebevægelser bør ske ved hjælp af albuen som omdrejningspunkt, ikke håndleddet. Alt, hvad der hæmmer den frie bevægelighed af underarmen / hånd og mus vil øge risici for personskader.
Mus form – vælg en mus design, der passer til din hånd, men er så flad som muligt for at mindske håndled forlængelse. Brug ikke en buet mus. Brug en symmetrisk formet mus. Overvej en større mus og der er flere nye spændende produkter på markedet, såsom Whale musen eller Perfit mus, der tilskynder arm i stedet for håndled bevægelser eller at encouirage postural sort og én eller to-hånds brug. Pen-baserede mus design tillader også et mere komfortabelt greb. Nogle typer af muse håndflade støtte kan fastgøres til musen, såsom mus Bean.
Load deling – hvis du vil indlæse andel mellem din højre og venstre hånd, som er ved hjælp af musen for nogle af tiden med hver hånd. Til dette skal du vælge en mus platform, der nemt kan konfigureres til venstre og / eller højre, og en symmetrisk formet mus, der kan bruges af begge hænder.

Andre inputenheder uanset om du vælger en anden mus design, en trackball, et joystick, en kuglepen, en touchpad, en multitouch pad eller en anden input-enhed, skal du sørge for, at din position dette komfortabelt, og at dit håndled er i en neutral position når du bruger enheden.

Resumé anbefalinger til musens position:

Hvis du bruger musen på en overflade så:

     Bedste arrangement for en mus er en platform over taltastaturet, og lige over tastaturet.
     Godt arrangement er en pad på en vinklet platform til den side af tastaturet.
     Dårlig arrangement er en flad overflade til den side af tastaturet
     Værste arrangement er på skrivebordet ud til den side af tastaturet.

Andre input muligheder, der ikke dækker det numeriske tastatur

Hvis du har brug for til ofte bruge det numeriske tastatur overveje følgende:

     en vinklet musemåtte tæt på siden af ​​tastaturet (f.eks Humanscale platform; Flexrest platform)
     et tastatur, som har en touchpad indbygget i tastaturet (f.eks Crystal vision Cirque glat kat)
     en minikeyboard med enten en indbygget pegeredskab eller en tilstødende mus og et separat tastatur