Ontologi: En introduktion

Original: http://ontology.buffalo.edu/smith/articles/ontologies.htm

Video: Hvordan man opbygger en ontologi
RealOne Player Windows Media

Filosofisk ontologi

Ontologi som en gren af ​​filosofien er videnskaben om, hvad der er, af de former og strukturer af de genstande, egenskaber og relationer i alle områder af virkeligheden. ? Ontologi? i denne forstand er ofte brugt på en sådan måde, at være synonymt med? metafysik ?. I enkle vendinger søger den klassificering af enheder. Hver videnskabelige område vil naturligvis have sin egen foretrukne ontologi, defineret af marken? S ordforråd og ved de kanoniske formuleringer af sine teorier. Traditionel (filosofiske) ontologists har haft en tendens til at modellere sig selv på disse videnskabelige ontologier, enten ved at producere teorier som er ligesom videnskabelige teorier, men radikalt mere generelle end disse, eller ved at producere teorier, der repræsenterer en ensretning af videnskabelige teorier eller en afklaring af deres fundamenter. Filosofiske ontologists har mere for nylig begyndt at beskæftige sig ikke blot med verden, da dette er undersøgt af de videnskaber, men også med domæner af praktisk aktivitet som jura, medicin, teknik, handel. De søger at anvende de værktøjer filosofiske ontologi for at løse problemer, som opstår i disse områder.


Ontologi og informationssystemer

På området for informationsbehandling opstår der det, vi kunne kalde Babelstårnet problem. Forskellige grupper af data-samlere har deres egne idiosynkratiske termer og begreber i form af, som de repræsenterer de oplysninger, de modtager. Når der gøres forsøg på at sætte disse oplysninger sammen, skal metoder der findes til at løse terminologiske og begrebsmæssige uoverensstemmelser. Oprindeligt blev sådanne uoverensstemmelser løses på et sag til sag-basis. Efterhånden blev det dog klart, at bestemmelsen, en gang for alle, en fælles rygrad taksonomi af relevante enheder i en ansøgning domæne ville give betydelige fordele i forhold til sag til sag-opløsning af uforenelighed. Denne fælles rygrad taksonomi er nævnt af information videnskabsfolk som en? Ontologi ?. Hvad er forholdet mellem disse to anvendelser af dette begreb?