Overflade Morphing

Original: http://www.cs.rutgers.edu/~decarlo/surfmorph.html

Beskrivelse

Du har sikkert set billedet morphing. Men hvad med overflade morphing? Processerne er ens på mange måder: du etablere en korrespondance mellem to overflader, og derefter beskrive interpolation mellem dem, som indser transformation. Dog kan tingene bliver lidt tricky med overflader, hvis de adskiller sig i topologi.

Kort fortalt topologien af en overflade er en global egenskab beskriver, hvordan de forskellige dele af overfladen er forbundet med hinanden. Forskellige mønstre af tilslutning kan give anledning til funktioner som huller. Så en kugle og en torus (en doughnut), er topologisk adskilte. Problemet er, matematisk, at det ikke er muligt at etablere en invertibel korrespondance mellem en kugle og torus. (Husk, at opbygningen af ​​en korrespondance er det første skridt i at producere en morph.)

Vi omgå dette problem ved at angive en korrespondance mellem to overflader, som giver mulighed for topologiske uoverensstemmelser. Kort fortalt, vi konstruere en ny form, hvorfra der kan dannes Surjective kort på de to overflader, og opretholde en mellemliggende form, som har de relevante steder i denne nye overflade limes sammen. Dette påvises i de følgende transformationer mellem en kugle og torus.

To måder at omdanne en kugle i en torus

[255K MPEG; pinched sphere]
[254K MPEG; pinched sphere, top view]
[255K MPEG; strangled torus]

Den første forandring her er blevet kaldt (af Koenderink) sfære klemme ‘, og den anden torus kvæle‘. I begge tilfælde er poler sfære (hvor de blå og grønne linjer mødes) bliver bragt sammen. Alligevel de resulterende Tori er forskellige: man har de linjer går gennem hullet, og den anden har disse linjer går omkring hullet! Dette betyder, at disse to transformationer er topologisk særskilte.

Her er en skør eksempel, hvor en banan morphs til et objekt med to huller og en kant. (Nej, dette objekt er ikke rigtig noget specielt – spørg Will Welch Han gjorde det, efter alle.).

[131K MPEG]

Brugerstyring og grænseflader

Det er vigtigt, at animator har kontrol over, hvad morph ser ud. Uden en personlig specifikation vil morfer se unaturligt eller kedeligt. Som i billedet morphing, animator angiver en korrespondance mellem de to objekter, der forvandlet en specifikation af, hvordan funktioner på et objekt ender på den anden genstand.

[102K MPEG]

Eksemplet ovenfor viser tre forskellige morfer mellem en banan og appelsin, hvor brugeren varierer størrelsen af ​​området på den orange, der svarer til banan stilken. Bemærk hvordan banan stamceller kan gøres større eller mindre.

Brugeren angiver transformation med brugergrænsefladen vist nedenfor (som var motiveret af standard side-by-side billede morphing grænseflader).

Brugeren skaber en kontrol maskestørrelse på toppen af ​​hver af de to former (de blå og røde linjer). Korrespondancer mellem ansigter af kontrol maske fremkalde korrespondancer mellem punkter på objekter; uoverensstemmelser mellem strukturen af ​​tilsvarende ansigter beskrive den topologiske udvikling, der skal ske i løbet af transformation. Givet en korrespondance, er formerne interpoleret (pas på ikke at rippe overfladen åben).

Publikationer

Dette arbejde er beskrevet i det følgende publikation:

Douglas DeCarlo og Jean Gallier.
Topologiske Evolution overflader.
I grafikinterfacet ’96, side. 194-203, 1996.